CONVOCATÒRIES  2019

Convocatòria Coordinació Xarxaprod

CONVOCATÒRIA PER A RESIDÈNCIA D'ARTISTES AL TPK
img

Al TPK obrim una convocatòria per acollir artistes en residència per un període de 2 anys a partir dels primers mesos de l’any 2020. 
Es posarà a disposició un mínim de 2 tallers, de 10 m2 (50 €/mes) o de 16 m2 (80 €/mes) integrats dintre de l’espai del TPK i amb els serveis bàsics inclosos.
A les bases hi trobareu la resta d’informació i condicions. Fins el 7 de gener de 2020

Convocatòria 2020 de residències artístiques a La Escocesa
img

La Escocesa obre pel 2020 una convocatòria de 35 residències a tallers per a la creació artística, places per a residències de mitjana i llarga durada, per a creadores provinents de qualsevol disciplina que vulguin formar part del col·lectiu artístic.

 
Tota la informació sobre les residències i sobre la documentació a presentar es troba a les bases adjuntes.
El termini de presentació és el 28 de novembre.

MODALITATS DE RESIDÈNCIES:

Residències de creació a La Escocesa (de 2 anys, 1 any i 6 mesos)
Residències translocalizades de creació (betevé, Fundació Joia, espai gastronòmic Santa Rita)
Residències de recerca a La Escocesa.
Residències per a col·lectius a La Escocesa.

OPORTUNITAT CO-LIVING HIVERN 2020 PROJECTE D’INVESTIGACIÓ
img

Convocatòria per projecte d’investigació de tema lliure.
 Obert a totes les disciplines (matemàtiques, astrologia, física, arquitectura, mitologia, antropologia, filosofia, literatura, sociologia, (micro) biologia, ecologia, música, performance, teatre, dansa, art visual,etc).
 Estada mínima: una setmana / estada màxima: dos mesos.

Temps d'aplicació fins el 31 de desembre. 

Convocatoria d'Escriptors Primavera 2020

Can Serrat és un espai de creació, comunitat i procés. Com a tal, les activitats que organitzem estan orientades al voltant d’aquesta idea i reflecteixen un interès a estar presents en aquest procés, investigació, pregunta, dubte, comprensió, curiositat i debat. El programa de residencia dóna suport als escriptors i a la producció artística, amb un seguimiento individual, oferint recursos a cada resident segons les seves necessitats.
 
La convocatòria està oberta a tots els temes i formes d’escriptura. Els residents seleccionats tindran temps i espai per treballar en els seus projectes d’escriptura mentre resideixin a Can Serrat.
 
El jurat seleccionarà 16 propostes per formar part de la residència d’escriptors de gener.
 
El desglossament serà el següent:
 
– 1 beca completa
– 5 beca del 70%
– 5 beca del 50%
– 5 beca del 30%
 
Data límit per aplicar: 31 d’Octubre de 2019
Anunci de resultats: Desembre de 2019
 
 
 

Galeria d'imatges

CONVOCATORIA DE RESIDENCIA PRIMAVERA 2020 PROJECTE ART CONTEMPORANI

Can Serrat és un espai de creació, comunitat i procés. Com a tal, les activitats que organitzem estan orientades al voltant d’aquesta idea i reflecteixen un interès a estar presents en aquest procés, investigació, pregunta, dubte, comprensió, curiositat i debat. El programa de residencia dóna suport als escriptors i a la producció artística, amb un seguimiento individual, oferint recursos a cada resident segons les seves necessitats.

 
La convocatòria està oberta a tots els temes i formes. Els residents seleccionats tindran temps i espai per treballar en els seus projectes mentre resideixin a Can Serrat. Una selecció de projectes podran ensenyar el seu treball en curs dins de la programació de LA TRASTERA __ https://www.latrastera.org
 
El jurat seleccionarà 16 propostes per formar part de la residència d’escriptors de gener.
 
El desglossament serà el següent:
 
– 1 beca completa
– 5 becas del 70%
– 5 becas del 50%
– 5 becas del 30%
 
Data límit per aplicar: 31 d’Octubre de 2019
Anunci de resultats: Desembre de 2019
 
 

Galeria d'imatges

Convocatòria oberta per sol·licitar un taller d’estada llarga (fins a 2 anys) a Hangar
img

Oberta la convocatòria per sol·licitar un taller d’estada llarga (24 mesos). Des d’ara i fins al 26 de gener del 2020 a les 24 h, s’obre el termini de presentació de sol·licituds.

 
Tallers disponibles: 6.
Durada de la residència: des de maig del 2020 fins a l’abril del 2022.
Resultat de la selecció: a mitjans de febrer de 2020.
Lloguer taller: 130,26 €/mes (IVA inclòs).
Fiança: 2 mensualitats a retornar al final de l’estada.
 

Convocatòria oberta per sol·licitar un taller d’estada curta (3 mesos) a Hangar
img

Oberta la convocatòria per sol·licitar un taller d’estada curta (3 mesos). Des d’ara i fins al 17 de novembre de 2019 a les 24 h, s’obre el termini de presentació de sol·licituds.

 
Tallers disponibles: 3.
Durada de la residència: dues places de gener a març i una plaça d’abril a juny de 2020.
Resultat de la selecció: a finals de novembre de 2019.
Lloguer taller: 130,26 €/mes (IVA inclòs).
Fiança: 1 mensualitat a retornar al final de l’estada.

+info

OBERTURA DE LA CONVOCATÒRIA DE BEQUES DE SUPORT A LA CREACIÓ 2019_
img

Baumann Lab obra la convocatòria de beques de suport a la creació artística amb la finalitat de donar impuls a les trajectòries individuals, als processos creatius, i fomentar àmbits i contextos específics en els quals desenvolupar oportunitats de creació. Fins el 22 de novembre 
+info

CREACIÓ JOVE: Aquesta modalitat té la finalitat d'oferir suport a la producció per a artistes i projectes d'arts visuals o pensament contemporani.
 
Es podran presentar joves de fins a 35 anys (data de naixement de 1984 en endavant) o que formin part de col·lectius on més de la meitat de les persones compleixin aquesta condició.
 
La convocatòria està dirigida a creadors/ores i productors/ores culturals que estiguin desenvolupant o vulguin desenvolupar un projecte artístic o proposta cultural vinculada a la creació contemporània, ja sigui en la seva fase de recerca o realització, producció o difusió. Poden optar també entitats o col·lectius d'altres camps professionals que proposin una interacció entre pràctica artística i context. En aquest darrer cas, les persones responsables del projecte hauran de complir la condició establerta de l'edat.
 
Té una dotació econòmica de 1.800€ per producció i honoraris.

+info

TÀNDEM: Aquesta modalitat proposa la unió de dues (o més) persones, un/a artista consolidat i un/a estudiant, per a que duguin a terme un procés artístic conjunt i en equip combinant els seus esforços, experiències, motivacions i coneixements. La seva finalitat és fomentar el treball conjunt entre un/a estudiant menor de 20 anys (de batxillerat artístic, cicles formatius, graus universitaris, etc.) i un/a artista consolidat/da o professionalitzat/da a partir de la idea d’acompanyar. La beca està dirigida a el/la artista que és qui farà la proposta sobre com dur a terme el procés de treball i l’acompanyament amb l’estudiant.
 
Podran presentar sol·licitud les persones físiques sense límit d’edat, entitats o col·lectius amb coneixements i/o experiència en l’àmbit de les arts visuals i les pràctiques artístiques contemporànies, en la gestió o mediació cultural, el comissariat, en l’assessorament artístic o en altres activitats relacionades.
 
Té una dotació econòmica de 1.500€ per producció i honoraris.

+info

 
AD CUM PANIS (ACOMPANYAMENT): Aquesta modalitat està dirigida a persones que estiguin interessades en la col·laboració i la dinamització dels processos de creació i producció de projectes d’art que estiguin d’alguna manera emmarcades en aquesta idea d’acompanyament. La proposta es basa en idear i dur a terme activitats i processos de treball que facilitin i enriqueixin el desenvolupament dels projectes dels i les artistes becats i residents al BaumannLab.
 
Beca dirigida a persones menors de 35 anys (data de naixement de 1984 en endavant) que tinguin relació amb les arts visuals. 
 
La beca és de 1.500,00 € i suport material en concepte de col·laboració extern; amb un màxim de 300,- € (impostos inclosos).

+info

EXPERIMENTACIÓ AUDIOVISUAL I ART DIGITAL: Convocatòria per a la investigació o producció en l’àmbit de l’art digital i l’experimentació audiovisual. L’objectiu d’aquesta beca és fomentar la creació de projectes que relacionin art i noves tecnologies i la recerca en aquest camp.
 
L'ajut inclou una dotació de 1.200€ per material i honoraris.

+info

L'ANTENA. RECEPCIÓ PERMANENT DE PROPOSTES EXPOSITIVES, ACTIVITATS I FORMACIONS EN RÈGIM D’ACOLLIDA O COPRODUCCIÓ I ÚS DEL MEDIALAB: 
L'Antena
del BaumannLab és una convocatòria permanent perquè ens presentis les teves propostes i un comitè de selecció triarà les més interessants, viables o necessàries. Les formes en què podem donar-te suport, coproduir un projecte o acompanyar-lo fins que sigui realitat poden ser molt diverses.

+info

6a CONVOCATÒRIA Cicle de Creació Escènica DespertaLab 2020
img

Destinataris

El projecte s’adreça a companyies i col·lectius professionals o en vies d’inserir-se en la professionalització, de fins a 35 anys, amb projectes originals i inèdits. Tant el responsable com almenys el 60% dels integrants han de situar-se per sota de l’edat límit. Es valorarà especialment la innovació i solidesa del projecte. Han de trobar-se en disposició de ser muntats, presentats públicament i específicament en les condicions de la Sala Atrium de Barcelona.
 
Presentació de candidatures, dotació i passos a seguir
Per inscriure’s a la convocatòria de DespertaLab, cal remetre el formulari d’inscripció i un dossier amb la memòria del projecte, segons el guió corresponent. Es podrà  adjuntar com a annex tota la informació i el material que es considerin oportuns. Tot plegat, haurà de presentar-se entre el 5 de setembre i el 3 d’octubre de 2019. 

+info

RESIDÈNCIES DE CREACIÓ PER PROJECTES D'ARTS VISUALS A ROCA UMBERT
img

La convocatòria s’adreça a persones físiques i jurídiques –artistes, teòrics, col·lectius, associacions– amb un projecte artístic o una línia d’investigació en l’àmbit de les arts visuals i de la imatge o disciplines relacionades que necessitin un espai de treball.
Els beneficiaris que ja hagin fet una residència a Roca Umbert podran tornar a presentar-se amb un nou projecte, excepte els que hagin rebut dues o més notificacions per incompliment de la normativa del centre.
L'objectiu principal d'una residència és desenvolupar un projecte o una investigació en l’àmbit de les arts visuals i de la imatge, de duració determinada, amb el suport de Roca Umbert en forma d’espai, assessorament o acompanyament, i que impliqui un retorn a la societat i compatir les experiències amb la resta d’artistes residents.
Roca Umbert promourà la realització de trobades, reunions i sessions de treball individuals o grupals o de formació contínua amb els comissaris participants en el jurat, així com l’assessorament teòric amb l’artista i assessor de Roca Umbert Joan Fontcuberta.
En funció de les característiques dels projectes i si Roca Umbert ho considera oportú, es podrà disposar de material tècnic bàsic, impremta, plató petit i/o altres espais de manera puntual. Roca Umbert vetllarà per fer una presentació pública en el format que consideri oportú dels projectes desenvolupats durant la residència.
 
Termini: Les sol·licituds es presentaran entre el 31 de juliol i el 15 d’octubre (fins les 14 h).

+info
 

Cinquena Beca d’Investigació Artística Fundació Banc Sabadell – Hangar
img

Hangar, centre de producció i investigació d’arts visuals i Fundació Banc Sabadell obren la convocatòria d’una beca pel desenvolupament a Hangar d’un projecte d’investigació artística. La beca està destinada a artistes i investigadores de qualsevol camp, no necessàriament artístic, de nacionalitat espanyola o residents al territori espanyol. Poden optar a la beca tant artistes com investigadores.

 
Termini de presentació de sol·licituds: fins el 31 d’octubre de 2019 a les 23:59 h (GMT +1).
Resultats del procés de selecció: finals de novembre de 2019.
Residència: entre febrer i desembre 2020. A concretar amb Hangar

+info

Convocatòria Glia, laboratori col·laboratiu de cos i mitjans
img

Convocatòria Glia, laboratori col·laboratiu de cos i mitjans


Glia és un projecte de l’artista Brisa MP en el marc de la IV beca d’investigació i producció del Lab d’Interacció d’Hangar 2019 que convida a artistes, tècnics/ques, dissenyadors/es, amics/gues del programari i maquinari lliure, del DIY, DIWO, DIT, a compartir un espai de pensament, creació i producció. Glia pren com a metodologia i ètica política el programari i maquinari lliure; el codi obert des de sistemes de treball que es retroalimenten constantment, de la mateixa manera que les seves eines poden ser compartides i modificades per altres.
Glia és un laboratori obert d’investigació, co-creació i co-producció, amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament dels eixos cos-tecnologia. També vol consolidar llaços de col·laboració i comunitat a partir d’autories compartides i desjerarquitzant els espais artístics institucionals a manera de compartir-los.
 
Convocatòria fins l’1 de setembre

 

ENCURA#4: Convocatòria oberta per a una residència d’investigació curatorial de 3 mesos
img

ENCURA#4: Convocatòria oberta per a una residència d’investigació curatorial de 3 mesos

Hangar, en associació amb Curators’ Network, ofereix una residència curatorial de tres mesos a Barcelona que tindrà lloc de gener a març de 2020.
La convocatòria és gratuïta i està oberta a tots/es els/les comissaris/es i investigadors/es que actualment no resideixen ni treballen a Catalunya. La data límit per a la presentació de sol·licituds és el 30 de setembre de 2019, mitjanit, hora espanyola, zona horària CEST.

CONVOCATORIA D’HIVERN 2020!
img

Can Serrat és un espai de creació, comunitat i procés. Com a tal, les activitats que organitzem estan orientades al voltant d’aquesta idea i reflecteixen un interès a estar presents en aquest procés, investigació, pregunta, dubte, comprensió, curiositat i debat. El programa de residencia dóna suport als escriptors i a la producció artística, amb un seguimiento individual, oferint recursos a cada resident segons les seves necessitats.
 
La convocatòria està oberta a tots els temes i formes d’escriptura. Els residents seleccionats tindran temps i espai per treballar en els seus projectes d’escriptura mentre resideixin a Can Serrat.
 
El jurat seleccionarà 14 propostes per formar part de la residència d’escriptors de gener. 
 
Data límit per aplicar: 5 d’Agost de 2019
 

PROGRAMA DE BEQUES D ́INTERNACIONALITZACIÓ LA ESCOCESA 2019
img

La Escocesa convoca quatre beques per a residències internacionals d’artistes en quatre centres de creació artística europeus per realitzar-se durant l’any 2019 i el primer quatrimestre de 2020.

 
Els centres són: Cité Internationale des Arts de París; GlogauAIR de Berlín; Casa Planas de Palma de Mallorca; i BelgradeAIR de Belgrad. Les residències tenen una durada d’entre un i tres mesos. Totes inclouen un estudi de treball, una dotació per a transport, manutenció i producció, una fórmula per a l’allotjament, i la possibilitat de realitzar una presentació pública del projecte desenvolupat.

+info

Prestació i execució dels serveis de la direcció de les activitats de circ l'Estruch i direcció artística de les activitats de Nauestruch de l'Estruch, fàbrica de Creació Arts en viu
img

L'Ajuntament de Sabadell, a través del servei de Cultura, considera la necessitat i conveniència de contractar els serveis de les direccions artístiques de les àrees de circ i de Nauestruch (arts visuals i performàtiques), ja que no disposa de mitjans ni personal especialitzat per duu a terme les tasques de direcció artística d'aquestes àrees. Els interessats poden accedir el següent enllaç i presentar la documentació corresponent abans del 8/07/19. 

+info


ECOSISTEMES DE FICCIÓ
img

Residència i desenvolupament de projecte artístic.

Oberta fins el 21 de juliol de 2019
IDENSITAT + Centro de Arte Contemporáneo Huarte 
 
 
La població d'Huarte, on se situa el Centre d'Art Contemporani de Huarte, es troba al costat de Burlada i Villava a la perifèria de Pamplona. Les tres localitats segueixen el curs del riu Arga, el que ha generat entre elles vincles històrics i culturals. En els últims anys en aquestes poblacions s'han modificat els límits entre el rural i l'urbà, a causa del creixement urbanístic i poblacional, a la conversió d'hortes en espais de passeig, i als canvis dels hàbits d'oci, entre d'altres.
El projecte a desenvolupar té com a focus d'interès l'ecosistema cultural / mediambiental d'aquesta zona en relació amb l'imaginari, per activar processos de treball des de perspectives com ho utòpic, el distòpic o les realitats ficcionades. Des imaginar altres ecosistemes possibles, fins analitzar l'ecosistema existent per crear o ficcionar altres realitats. El node territorial o grup d'agents involucrats, i les accions educatives s'activen des de col·lectius locals i institucions educatives interessades en vincular-se a aquest focus d'interès. El projecte seleccionat desenvoluparà el seu treball a partir d'aquest context i temàtica predefinida.

Hangar Beques de producció 2019

Hangar, centre de producció i investigació d’arts visuals de Barcelona, ​​obre convocatòria per assignar tres beques de producció. Amb aquestes beques, Hangar posa a l’abast dels/les artistes un pressupost, l’espai i les condicions tècniques adequades per a la producció d’una obra en procés i la contribució a la seva difusió en un entorn professional.

Fins el 8 de juliol

+info

Convocatoria d'Escriptors Gener 2020
img

Convocatoria d'Escriptors Gener 2020
Període d’aplicació 1 juny – 1 juliol   
Temps de residència dels aspirants seleccionats >>> del 7 al 31 de GENER 2020.  
 
 

CONVOCATÒRIA DE SUPORT A PROJECTES VINCULATS A LES ARTS EN MOVIMENT A ROCA UMBERT FÀBRICA DE LES ARTS 2019 – 2020
img

L’objecte d’aquesta convocatòria és donar suport a projectes vinculats a les arts en moviment que es portin a terme al llarg de l’últim quadrimestre de 2019 i de l’any 2020 a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, segons les modalitats i requisits que s’estableixen en aquesta convocatòria.

Termini: les sol·licituds es presentaran entre els dies 14 de maig i 11 de juny de 2019 fins a les 14 hores. Un cop resolta aquesta convocatòria, la modalitat D restarà oberta fins al 31 de desembre de 2020.

+info

Beques Art i Natura a la Creació 2019
img

El Centre d'Art i Natura de Farrera, conjuntament amb el Centre d'Art La Panera de Lleida, el Centro de Arte y Naturaleza d'Osca, i enguany també el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, convoquen des de 2016 les beques Art i Natura a la Creació destinades a artistes visuals d'arreu del món, per a realitzar dues estades de treball al CAN de dos mesos cadascuna. L'objectiu és desenvolupar individualment un projecte vinculat al territori d'alta muntanya sigui amb el seu patrimoni cultural, natural, la seva gent, la seva geografia...

Les estades de dos mesos dels guanyadors es pacten amb l'administració del CAN i es podran realitzar entre el setembre 2019 i el juny de 2020. Trobareu tota la informació a les Bases de la convocatòria 2019 (PDF). I recordeu que el termini de presentació de les candidatures és el dia 14 de juny a les 14h. 

+info

Beques d’intercanvi per a projectes artístics entre Stuttgart i Barcelona
img

Per cinquè any consecutiu Hangar publica aquesta convocatòria de beques d’intercanvi d’artistes entre el land Baden-Württemberg i Catalunya. Aquesta beca va sorgir en 2015 per iniciativa del Goethe-Institut Barcelona, de la Kunststiftung Baden-Württemberg, de la Württembergischer Kunstverein Stuttgart -WBK i del centre de producció i investigació d’arts visuals Hangar (Barcelona) i rep el suport del Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst Baden-Württemberg -MWK- i de la Generalitat de Catalunya.

 
Fins el 2 de juny 

+info
 
 

Quarta beca de recerca i desenvolupament en el Lab d’interacció d’Hangar
img

Hangar, centre de producció i investigació d’arts visuals de Barcelona, obre convocatòria per assignar tres beques destinades a artistes, investigadorxs i desenvolupadorxs en l’àmbit de la tecnologia en codi obert per a realitzar una residència d’investigació, desenvolupament i/o producció de tres mesos de durada en el seu Laboratori d’interacció.

 
Fins el 17 de juny
 

Open Call: Exchange Residency in art3 (Valence, Francia)
img

La convocatòria s'emmarca en un intecanvi entre art3 i Homesession i tenen com a objectiu impulsar la mobilitat d'artistes i promouen el coneixement i la interacció entre els agents del sector artístic d'ambdós contextos. El programa d'intercanvi amb art3 s'inicia el 2014, des d'aleshores s'han beneficiat del programa els artistes Lola Gonzàlez, Laura Llaneli, Julia Gorostidi, Mario Santamaría, Luke James, Benjamin Collet, Antonin Horquin, Joan Pallé y Adélaïde Feriot.

Data límit per enviar la candidatura: 11 de maig de 2019. 
Resolució del jurat: 3 de juny de 2019. 
Duració de la residència: 2 mesos, octubre i novembre de 2019. 
L'artista seleccionadx en aquesta convocatòria presentarà el seu treball o investigació a art3 Valence en format expositiu. 

+info

Open Call per artistes Balears: Residència a Belgrad (Sèrbia)
img

Homesession, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, llança una convocatòria dirigada a artistes Balears (o residents a les Illes Balears) de màxim 40 anys, per a la realització d'una residència artística a Belgrade Air Project (Sèrbia). 
La convocatòria s'emmarca en un intercanvi entre Belgrade Air Project i Homessession i té com a objectiu impulsar la movilitat d'artistes i promou el coneixement i la interacció entre els agents del sector artístic dels dos contextos. Aquest nou programa d'intercanvi de Homesession va començar el 2018 amb la residència a Barcelona de l'artista serbi Stanko Gagrčin y de Juan David Galindo a Belgrad. 

Open call Belgrado 2019
 
Data límit d'enviament de candidatures: 20 de maig de 2019.
Resolució del jurat: juny de 2019.
Duració de la residència: 2 mesos, octubre i noviembre de 2019.

+info

Beca d’intercanvi Summer Sessions 2019
img

Convocatòria oberta per a la participació d’un/a artista espanyol/a en el programa Summer Sessions 2019.

 
Les Summer Sessions són residències internacionals d’art i tecnologia de curta durada per a artistes i dissenyadors/es emergents. Una xarxa d’organitzacions culturals d’arreu del món patrocina i acull les residències.
 
Aquest any Hangar patrocinarà un/a artista d’Espanya per participar en aquest programa i realitzar una residència de dos mesos a V2_Lab(Rotterdam).

+info

Beca d’intercanvi entre la Biennal d’Art Jove de Buenos Aires i Hangar
img

Hangar i el govern de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires han signat un conveni per a la realització d’un programa de residències d’intercanvi entre Buenos Aires i Barcelona. Dins d’aquest programa es seleccionarà a un/a artista resident a Espanya perquè participi en la Residència Internacional Campus Biennal, organitzada per la Biennal d’Art Jove de Buenos Aires en col·laboració amb el Centre Cultural Recoleta.

 
L’objectiu d’aquesta convocatòria és oferir una beca perquè un/a artista resident a Espanya realitzi una estada de dos mesos a la Residència Internacional Campus Biennal a Buenos Aires. La participació en aquest concurs està oberta a artistes d’entre 18 i 32 anys, residents a Espanya, que desenvolupin propostes en l’àmbit de les arts visuals, performance, instal·lacions, art sonor, audiovisuals i nous mitjans.
 
La residència tindrà una durada de dos mesos, del 2 d’agost al 30 setembre del 2019.
 

El Venadito, mostra contra el maltractactament animal - siNesTesia
img

El Venadito, la mostra d'art contra el maltractament animal, arriba a la seva 3a edició. El maltracte cap als èquids es el tema central d'aquesta nova convocatòria organitzada per l'espai d'art siNesteSia amb la col·laboració de les entitats animalistes ADE i CYD  Santa Maria i el Museu de Ciències Naturals de Granollers que acolliran la mostra. 

Convocatoria fins el 30 de juny.
+info 

Convocatòria Festival TEST - Cal Gras
img

TEST és el Festival de la Xarxa Testimoni Escènic obert a propostes de tots els llenguatges artístics (música, dansa, teatre, titelles, màgia, clown, monòlegs, poesia, nous llenguatges…), de curta durada, per espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, fent augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle.

El Festival TEST, està format per un cap de setmana inaugural a Avinyó, els dies 5 i 6 de juliol. A partir d’aquí i durant els caps de setmana de setembre, octubre i novembre, es repartiran les propostes pels 11 nuclis de la Xarxa TE.

CONVOCATÒRIA OBERTA Per A Residències De Creació - Cal Gras
img

Els creadors seleccionats disposaran d’allotjament i taller compartit a la Residència d’artistes Cal Gras, una casa d’estil rural situada a Avinyó (Catalunya), que disposa de 5 habitacions (individuals o compartides), cuina per als residents, menjador, sala d’estar, jardí, i 4 sales de treball, reunió o lectura de 45m2 cadascuna. Tota la casa disposa de wifi.

Si vols veure les instal·lacions i obtenir més informació, pots fer-ho a www.calgras.cat o bé a info@calgras.cat
 
Preu per a la residència:
Per una setmana 110€
Per un mes 400€
(Consulteu preus en cas de ser més d’una persona)

Bases:
 
Per participar envia’ns una breu explicació amb:
- Dades personals, web o imatges de l’obra.
- El treball que vols realitzar durant la residència.
- Període en què t’interessa realitzar la residència (donar
dues opcions de dates).
- Si s’està interessat en realitzar alguna activitat oberta al
públic durant la residència.

+info

“LECTORS”* CONVOCATORIA DOBLE  ___ ESTIU* 2019/2020 START (Italia) + CAN SERRAT (Catalunya/Espanya) 

“LECTORS”*

CONVOCATORIA DOBLE  ___ ESTIU* 2019/2020
START (Italia) + CAN SERRAT (Catalunya/Espanya) 
 
MODALIDAD: ESCRIPTURA
 
Termini d’inscripció: 5 de Març > 5 de ABRIL, 2019. 
Anunci dels resultats: Final d’Abril 2019
Residència de juliol a setembre
 
*En referència a una entrevista de 1988 a France Culture amb Roland Barthes __ qüestionen la relació/separació entre escriptor.a y lector.a __ (L’entrevista coincideix amb la publicació de ‘la teoría de la escritura’ de Barthes.). La paraula ‘lectors’ s’utilitza aquí com un enfocament de la residència cap als processos d’escriptura.
 
Com a contingut de projectes, el jurat NO demana un projecte pensat específicament per a les residències, però valorarà els treballs desenvolupant problemàtiques relacionades amb la ruralitat, l’ecologia, la cultura local i les comunitats, __ aquestes temàtiques sent comunes a Start i CAN SERRAT .
 
A final de 2020, després de les residències, es realitzarà una publicació amb els processos d’escriptura produïts durant les residències a START i en CAN SERRAT.

+info

Convocatòria per ser companyia resident de la Nau Ivanow 2019-2020
img

La Nau Ivanow posa en marxa la convocatòria de companyia resident.

Com a espai de residències escèniques acollim una companyia durant dos anys, posant el focus en l’investigació escènica en una aposta clara i decidida pels processos. L’objectiu és procurar de dignificar les condicions de treball durant el procés de creació, acompanyant i dotant els projectes dels recursos necessaris per desenvolupar la seva activitat.

+info

NEXES / POBLE NOU CONVOCATÒRIA DE RECERCA I EXPERIMENTACIÓ ARTÍSTICA IDENSITAT + LA ESCOCESA
img

Convocatòria impulsada entre Idensitat i La Escocesa a partir de l'eix temàtic: “En transició-treball”. L’objectiu principal consisteix en obrir una via de recerca artística per explorar les transformacions i nous imaginaris que afecten a conceptes com “treball”, “obrer”, “classe creativa”, “fàbrica”, “producció” “indústries creatives”, “atur”, “flexibilitat laboral”, “divisió del treball” “emprenedoria”, “precarietat”, “deslocalització”, o altres paraules vinculades i a les relacions entre elles. Alhora es vol experimentar en l'activació de processos que involucrin a persones o col·lectius del barri de Poble Nou de Barcelona, sempre dins de la lògica processual del projecte. La temàtica que aquí es proposa s'adequa a la naturalesa del propi espai de La Escocesa i del barri de Poble Nou, llocs que es troben en transició, immersos en un procés que afecta tant la forma com les activitats i relacions que s'hi despleguen. Amb aquesta convocatòria es busca fomentar el creuament i els nexes entre recerca, experimentació, pràctiques artístiques i espai social.

+info

L'Estruch Convocatòria Residències 2019 - Circ, dansa, arts visuals i arts digitals
img

La fàbrica de creació de Sabadell, L’Estruch obre la convocatòria de residències artístiques per al curs 2019/2020. Aquest any la convocatòria contempla quatre línies de residència diferent: 

Convocatòria de residències de Circ +info
Convocatòria de residències de dansa i nous formats escènics +info
Convocatòria de residències d'arts visuals i performances +info
Convocatòria de residències d'arts digitals +info
 
La convocatòria està oberta des del 18 de febrer al 18 de març. 

Beques de recerca i experimentació artística La Escocesa 2019
img

La Escocesa obre convocatòria de les 'Beques de recerca i experimentació artística de La Escocesa 2019' adreçades tant a artistes residents com a externs.  Termini obert fins al 8 de març a las 13h. 
L'objecte de les beques de recerca i experimentació artística de La Escocesa és promoure el treball individual o col·lectiu en un projecte de cerca i experimentació en el marc de les arts visuals que aporti continguts, conceptualització, metodologia, planificació, formació i estratègies de col·lectivitització dins una línia artística determinada o sobre l'obra o trajectòria artística de la sol·licitant. 
 
Tota la informació sobre els requisits i la documentació que cal aportar es troba en les bases adjuntes.

+info

MIRA X HANGAR OPEN CALL – Immersive narratives for 360º projection dome
img

MIRA Digital Arts Festival i Hangar s’uneixen per crear un cicle de residències enfocat a la creació de contingut immersiu per a doms i planetaris en format 360º. La convocatòria contempla la creació i investigació de noves narratives per a dom i planetaris i està destinada a artistes nacionals i internacionals que necessitin el suport tècnic, els espais de treball i el context que ofereixen Hangar i Mira per al desenvolupament d’una peça 360º, amb el fi d’exposar el seu treball en el marc de la celebració de MIRA Festival els dies 7, 8 i 9 de novembre el 2019.

 
La convocatòria busca portar a terme 2 residències, amb durada d’un mes durant l’octubre de 2019 a les instal·lacions d’Hangar. Fins el 23 de març. 

+info

Convocatòria tercera edició de les Beques d’intercanvi entre Hangar i la Casa de Velázquez
img

Per tercer any consecutiu vam publicar aquesta convocatòria per a l’elaboració d’un programa de residències d’intercanvi entre la Casa de Velázquez (Madrid) i Hangar (Barcelona). L’objectiu d’aquestes beques és proveir a artistes l’oportunitat de conèixer altres ambients artístics i culturals, produir i confrontar els seus treballs amb els d’altres i ampliar el seu currículum artístic. En el marc d’aquest programa, tres artistes residents a Catalunya romandran a la Casa de Velázquez de Madrid (un / a artista en la modalitat de residència de producció i dos artistes en la modalitat de residència d’investigació) i un / a artista francès / a realitzarà una residència de producció a Hangar (Barcelona). Aquest programa d’intercanvi rep el suport de l’Institut Français Barcelona.

+info

RESIDÈNCIA EART

La Residència EART és un espai on els artistes poden desenvolupar els seus projectes, no és tan sols un taller o un espai de treball. El valor afegit de la Residència EART és l’articulació de propostes educatives que vinculen els artistes residents i els seus processos creatius amb els públics. 


A més a més, EART posa a la disposició dels artistes tots els mecanismes de difusió de l’entitat per tal de fer visible la seva feina. Alhora és un espai on beneficiar-se dels recursos de formació i de suport a la creació que ofereix la entitat.

Disposem de quinze estudis equipats per artistes per un període d’un any, fins a un màxim de dos. 

+info

Galeria d'imatges

CACiS open an international call to artists for to stay in their residence and conduct a research project during 2019 - Convocatoria 2019
img

El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç 
 
CACiS open an international call to artists for to stay in their residence and conduct a research project during 2019 - Convocatòria 2019
Convocatòria oberta en tres línies d'accés: projectes relacionats amb l’educació i l’art en el medi natural; projectes relacionats amb el cos, el medi i el paisatge; sense projecte, participació en els treballs de manteniment i millora dels espais del CACiS (instal·lacions / patrimoni de la pedra seca / treballs forestals i de l’hort).
Fins al 20 de febrer de 2019
 

iDensitats ASIMETRIES | ESPAI E - CONVOCATÒRIA OBERTA: RESIDÈNCIA D'INVESTIGACIÓ I VIVER DE PROCESSOS
img

iDensitats

ASIMETRIES | ESPAI E
CONVOCATÒRIA OBERTA: RESIDÈNCIA D'INVESTIGACIÓ I VIVER DE PROCESSOS
Projecte que tracta sobre la manca d'igualtat o equivalència entre parts o aspectes d'alguna cosa, projectada a espais urbans en transició.
Fins al 20 de febrer de 2019
 
 

Convocatòria de projectes per a la 8a Mostra d’Art Urbà 2019
img

Roca Umbert
Convocatòria de projectes per a la 8a Mostra d’Art Urbà 2019
Aquestes bases tenen com a objectiu regular la selecció de projectes de creació contemporània que formaran part de la 8a Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert (MAU) que es portarà a terme el dissabte 18 de maig de 2019.
Fins a l'11 de març

+info


Que és Xarxaprod?

Xarxaprod  - Xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya- és una associació que aglutina centres de producció i creació tant públics com privats al servei de la producció cultural contemporània.
Creada l’any 2006, l’objectiu principal de Xarxaprod és compartir i optimitzar recursos amb la finalitat d’enriquir el teixit productiu a disposició de creadors/es i fomentar la seva relació amb la societat.

logo

Amb el suport de:
logo